ул. "Дякон Игнатий" № 9, София 1000
Република България
тел: (+359 2) 940 9771;
факс (+359 2) 988 5094
e-mail: mail@mtitc.government.bg
website: www.mtitc.government.bg
  Начало » Новини

Министър Мутафчиев направи проверка на летище София 13.01.2008
Голям размер

Министърът на транспорта Петър Мутафчиев направи днес проверка на летище София. Целта на проверката беше да се констатират предлаганите условия за обслужване на пътници на летището и възможността за своевременно информиране от страна на авиокомпаниите, ръководствата на останалите летища и ръководство на въздушното движение за пренасочването или отменянето на полети.

Припомняме, че по негово нареждане летището направи среща с представителствата на авиокомпаниите, ръководство на въздушното движение и останалите отговорни служби, за да се подобри координацията при обмена на информация, предвид очакваните тежки метеорологични условия, както и че летище София откри специален дежурен телефон в пресцентъра си за предоставяне на информация до медиите.

По време на посещението си министърът разговаря с много от пътниците и се запозна с различните предложения за подобряване на условията на летище София. Той коментира с тях задълженията на авиокомпаниите както по отношение на осигуряване на превоза, така и по разясняването на ангажиментите, които те поемат в случаите на неосъществяване или забавяне на превозната услуга.

Министър Мутафчиев отбеляза, че чистотата в района на летището е на добро ниво. Има какво да се желае обаче от информационното обслужване на пътниците. Той отново акцентира върху  мерките, които трябва да се осъществят от ръководствата на летищата за подобряване връзката с авиокомпаниите и последващото от това постъпване на своевременна информация към летищата в цялата страна, която да облекчи създалата се ситуация.

 

За допълнителна информация:
Ясен Зарев, Пресцентър,
Министерство на транспорта
Тел: 940 94 85
e-mail: yzarev@mt.government.bg


© Министерство на транспорта, информационните технологии и съобщенията на Република България
2014 Всички права запазени