ул. "Дякон Игнатий" № 9, София 1000
Република България
тел: (+359 2) 940 9771;
факс (+359 2) 988 5094
e-mail: mail@mtitc.government.bg
website: www.mtitc.government.bg
  Начало » Новини

Министър Мутафчиев ще посети САЩ 05.02.2008
Голям размер

Министърът на транспорта Петър Мутафчиев ще посети Вашингтон в периода 6-10 февруари 2008 г.. По покана на американските сенатори - Майк Енци и Кен Саласар, той ще вземе участие в 56-та Национална молитвена закуска.

Тя е международен форум, който се организира съвместно от Белия дом и Конгреса на САЩ. Той се провежда ежегодно през първия четвъртък на февруари, като Камарата на представителите и Сенатът се редуват в председателстването на закуската. Тази година събитието се председателства от Сената.

Националната молитвена закуска е едно от най-значимите събития в политическия живот на Съединените американски щати. Целта на традиционната среща е да се сподели духа на приятелство и чрез благодарствена молитва да се обединят волята и стремежа за заличаване на различията между народите.

По време на закуската освен президентът на САЩ, традиционно присъстват и членове на правителството, Конгреса, дипломатическия корпус, висшата администрация и въоръжените сили на САЩ. На форума са поканени още дипломати, бизнесмени, политически, религиозни, научни, стопански и държавни лидери от 160 държави.

В рамките на закуската министър Мутафчиев ще проведе срещи с конгресмени и сенатори от САЩ и ще има възможност да осъществи поредица от неформални срещи.

За допълнителна информация:
Вера Деянова, Пресцентър,
Министерство на транспорта
Тел: 9409 534
e-mail: vdeianova@mt.government.bg


© Министерство на транспорта, информационните технологии и съобщенията на Република България
2014 Всички права запазени