ул. "Дякон Игнатий" № 9, София 1000
Република България
тел: (+359 2) 940 9771;
факс (+359 2) 988 5094
e-mail: mail@mtitc.government.bg
website: www.mtitc.government.bg
  Начало » Новини

Капитанът на „Перун” разяснява моментното положение на кораба 06.02.2008
Голям размер

  В съобщение до ИА „Морска администрация", получено чрез сателитната информационна система Inmarsat-C Mobile, капитанът на кораб „Перун" Марин Стоянов разяснява моментното положение, в което се намира корабът, в отговор на медийни публикации. Капитан Стоянов подчертава, че изпраща това съобщение за да бъдат успокоени българската и украинската общественост. Той съобщава, че „Перун" е зареден с достатъчно храна и вода, закупени със съдействието на „Морска администрация". Екипажът на кораба е в добро здраве.

Капитанът на „Перун" поддържа постоянен контакт с ИА „Морска администрация", с която търсят решение на проблема. Припомняме ви, че ИА „МА" не е страна в трудовите договори, но в качеството си на корабособственик тя сключи договори с моряците, които са в сила от 1 февруари 2008 г.

Корабът в момента се намира на котва край Дубай. Очаква се до петък да отплава за Варна. Екипажът на „Перун" очаква съдействие от всички заинтересовани институции, за да се решат финансовите им проблеми по законов път.

За допълнителна информация:
Гергана Гроздева, Пресцентър,
Министерство на транспорта
Тел: 9409 625
e-mail: ggrozdeva@mt.government.bg


© Министерство на транспорта, информационните технологии и съобщенията на Република България
2014 Всички права запазени