ул. "Дякон Игнатий" № 9, София 1000
Република България
тел: (+359 2) 940 9771;
факс (+359 2) 988 5094
e-mail: mail@mtitc.government.bg
website: www.mtitc.government.bg
  Начало » Новини

Министър Мутафчиев се срещна с европейския координатор по програмата TENT Карла Пейес 28.02.2008
Голям размер

  Министърът на транспорта Петър Мутафчиев се срещна с Карла Пейес - европейски координатор по програмата „Трансевропейски мрежи"/TENT/ за вътрешните водни пътища. На нея те обсъдиха политиката на Министерството за развитието на транспорта по вътрешните водни пътища и ролята на Европейската комисия за популяризирането на финансовите инструменти на европейско ниво за постигането на целите на програмата NAIADES.

По-рано през деня Карла Пейес се срещна и със заместник-министър Красимира Мартинова, заместник-министър Даниела Никифорова, изпълнителния директор на ИА „Морска администрация" к.д.п Николай Апостолов, изпълнителния директор на ИА „Поддържане и проучване на река Дунав" - гр. Русе Георги Георгиев, експерти от МТ, ИА „Морска администрация" и ИА „Пристанищна администрация".

По време на разговорите заместник-министър Мартинова презентира политиката на Министерството на транспорта във връзка със създаването на условия за прилагането на Интегрираната програма за развитие и насърчаване на транспорта по вътрешните водни пътища NAIADES.

От своя страна к.д.п. Николай Апостолов представи развитието на проекта за създаването на Система за речните информационни услуги в България - БУЛРИС във връзка с Директива 2005/44/ЕС за хармонизираните речни информационни услуги по вътрешните водни пътища на Общността.

За допълнителна информация:
Гергана Гроздева, Пресцентър,
Министерство на транспорта
Тел: 9409 625
e-mail: ggrozdeva@mt.government.bg


© Министерство на транспорта, информационните технологии и съобщенията на Република България
2014 Всички права запазени