ул. "Дякон Игнатий" № 9, София 1000
Република България
тел: (+359 2) 940 9771;
факс (+359 2) 988 5094
e-mail: mail@mtitc.government.bg
website: www.mtitc.government.bg
  Начало » Новини

Министър Мутафчиев свика заседание във връзка с инцидента във влака „София-Кардам” 01.03.2008
Голям размер

  По повод трагичния инцидент с пожара във влака „София-Кардам", в който загинаха осем души, министърът на транспорта Петър Мутафчиев свика днес заседание с всички вътрешно-ведомствени органи. На него присъстваха заместник-министърът на транспорта Георги Петърнейчев, изпълнителните директори на БДЖ и НК „Железопътна инфраструктура" Олег Петков и Антон Гинев, ексерти от специализираното звено за разследване на железопътни инциденти, началник отдел „Пожарна безопасност и защита на населението" комисар Георги Георгиев.

Министър Мутафчиев поиска от вътрешно-ведомствените органи за разследване да изготвят конкретен доклад за мерките, които са предприети и които предстоят да се предприемат, за действията на персонала във влака по време на пожара, за техническото състояние на вагоните и за взаимодействието между различните институции. По време на заседанието са се изготвили препоръки как да продължат действията на всяка една от службите.

Министърът на транспорта поиска информация за целия цикъл на техническия процес и за спазването на всички наредби и условия за безопасност. Петър Мутафчиев проведе разговор с министърът на вътрешните работи Румен Петков във връзка с инцидента. На МВР е предоставен списък на хора, които са се обаждали на горещите телефони на БДЖ за пътници, които продължават да са в неизвестност.

За допълнителна информация:
Гергана Гроздева, Пресцентър,
Министерство на транспорта
Тел: 9409 625
e-mail: ggrozdeva@mt.government.bg


© Министерство на транспорта, информационните технологии и съобщенията на Република България
2014 Всички права запазени