ул. "Дякон Игнатий" № 9, София 1000
Република България
тел: (+359 2) 940 9771;
факс (+359 2) 988 5094
e-mail: mail@mtitc.government.bg
website: www.mtitc.government.bg
  Начало » Новини

Проверките на мобилните групи в системата на железниците продължават 09.03.2008
Голям размер

Със заповед на министъра на транспорта Петър Мутафчиев са сформирани три мобилни групи от трите районни железопътни инспекции в София, Горна Оряховица и Пловдив, които от миналата седмица извършват проверки в системата на железопътния транспорт.

Към настоящия момент са проверени повечето от влаковете по разписание, локомотивни и вагонни депа, превозни служби и други експлоатационни поделения.

По указание на министър Мутафчиев са направени и нощни проверки, като са проверени влаковете, в състава на които са включени спални- и кушет-вагони.

В проверките са включени представители на службите за пожарна и аварийна безопасност, инспектори по здравословни и безопасни условия на труд, както и представители на специализираното звено за разследване на произшествия и инциденти в железопътния транспорт.

Проверяват се противопожарното оборудване, спазването на всички инструкции, както и условията на труд в железниците.

Вчера и днес представители на проверяващите докладват на министър Мутафчиев междинните резултати от извършените инспекции. Обобщен доклад с констатациите от проверките ще бъде представен утре на министъра и резултатите ще бъдат огласени.

Проверките продължават и в момента.

Комисията, която извършва техническо разследване, по закона за железопътния транспорт, за установяване на причините и предпоставките за възникването на тежкото железопътното произшествие от 28 февруари 2008 г. се очаква в най-скоро време да представи доклад за фактите и обстоятелствата за възникване на произшествието.

Комисията се председателства от  ръководителя на специализираното звено за разследване на тежки железопътни произшествия при Министерството на транспорта. Членове но комисията са водещи експерти по безопасност.

 


© Министерство на транспорта, информационните технологии и съобщенията на Република България
2014 Всички права запазени