ул. "Дякон Игнатий" № 9, София 1000
Република България
тел: (+359 2) 940 9771;
факс (+359 2) 988 5094
e-mail: mail@mtitc.government.bg
website: www.mtitc.government.bg
  Начало » Новини

Спасителният влекач „Перун” пристигна във Варна 21.03.2008
Голям размер

  Спасителният влекач „Перун" завърши прехода си от Дубай и пристигна на Морска гара Варна. Това се случи днес в 07.30 ч сутринта. Корабът е с капитан Марин Стоянов и с 12 човека екипаж.

По-късно през деня в Дирекция „Морска администрация" Варна се проведе пресконференция, в която участваха изпълнителният директор на Изпълнителна агенция „Морска администрация" к.д.п. Николай Апостолов, директорът на дирекция "Информационно обслужване по комуникация на търсене и спасяване" Златко Кузманов и представителят на ИА "Морска администрация" на борда на „Перун" к.д.п. Валентин Тасев.

На нея Николай Апостолов обясни, че Морска администрация ще поиска и по съдебен път възстановяването на средствата за заплати, гориво, проливни такси и застраховки, както и неизплатените наеми от фирмата- чартьор - „Интернет агенция". „Още през месец октомври 2007 година прокуратурата беше сезирана за нередностите около договорните ни отношения за беърбоут чартъра на „Перун". Предстои обсъждането на варианти за „съдбата" на спасителния влекач", заяви още Николай Апостолов.

За допълнителна информация:
Гергана Гроздева, Пресцентър,
Министерство на транспорта
Тел: 9409 625
e-mail: ggrozdeva@mt.government.bg


© Министерство на транспорта, информационните технологии и съобщенията на Република България
2014 Всички права запазени