ул. "Дякон Игнатий" № 9, София 1000
Република България
тел: (+359 2) 940 9771;
факс (+359 2) 988 5094
e-mail: mail@mtitc.government.bg
website: www.mtitc.government.bg
  Начало » Новини

Министерството на транспорта подкрепи идеята на Националната кампания „Българските символи” 15.04.2008
Голям размер

Министерството на транспорта подкрепи идеята на Националната кампания „Българските символи" и стана домакин на подписването на Меморандум за сътрудничество между „Български пощи" ЕАД и Българската асоциация за бизнес и туристическа информация в подкрепа на  кампанията.  

В присъствието на заместник - министъра на транспорта Весела Господинова, официалният документ подписаха Енцислав Харманджиев - Главен изпълнителен директор на „Български пощи" ЕАД и Виолета Иванова - председател на БАБТИ.

На журналистите, отразяващи събитието, беше предоставена възможността първи да направят своя избор, като пуснат талони с предпочетените от тях български символи.  

В резултат на сътрудничеството между двете организации, талоните за избор на символите на България ще бъдат предлагани във всичките 2985 пощенските станции в цялата страна. Така гражданите ще бъдат улеснени да направят своето предложение за избор на символите на България. 

Целта на кампанията е да даде достойна медийна трибуна на забележителностите на отделните български региони. Избраният символ ще бъде популяризиран по време на водещи международни панаири, изложения и туристически борси в света - Берлин, Москва, Брюксел, Лондон, Париж, Виена, Ню Йорк и др.

Подготвя се официална церемония за връчването  на символите на България на eвропейските институции в Брюксел.

За допълнителна информация:
Красимир Мутафчиев, Пресцентър,
Министерство на транспорта
Тел: 940 9525
e-mail: kmutafchiev@mt.government.bg


© Министерство на транспорта, информационните технологии и съобщенията на Република България
2014 Всички права запазени