ул. "Дякон Игнатий" № 9, София 1000
Република България
тел: (+359 2) 940 9771;
факс (+359 2) 988 5094
e-mail: mail@mtitc.government.bg
website: www.mtitc.government.bg
  Начало » Новини

В МТ се проведе ХV-то редовно заседание на СПКН „Транспорт” по програма ФАР 14.05.2008
Голям размер

В Министерството на транспорта днес се проведе ХV-то редовно заседание на Секторния подкомитет за наблюдение (СПКН) в сектор „Транспорт" по програма ФАР.

На заседанието беше докладвано за напредъка на 22-та проекта, включени в сектора, част от които са инвестиционни проекти за изграждане, рехабилитация и реконструкция на базисна транспортна инфраструктура. Обсъден беше и статусът на проекти, свързани с институционалното изграждане и укрепване на административния капацитет на бенефициентите.

Изпълнителни агенции на сектора са: Централното звено за финансиране и договаряне в Министерството на финансите и Изпълнителна агенция „Програма ФАР" в МРРБ.

Разгледано беше общото състояние на сектора за наблюдавания период и съответните корективни действия, насочени към подобряване на изпълнението на проектите и на сектора като цяло.

Участие взеха представители на изпълнителните агенции, националният ръководител и националният координатор на помощта от ЕС, както и представители от страна на бенефициентите по проектите - ИА „Морска администрация", ИА „Железопътна администрация", ИА „Автомобилна администрация", ГД „Гражданска въздухоплавателна администрация" и Фонд „Републиканска пътна инфраструктура". Те докладваха за напредъка на проектите за периода октомври 2007 г. - март 2008 г.


© Министерство на транспорта, информационните технологии и съобщенията на Република България
2014 Всички права запазени