ул. "Дякон Игнатий" № 9, София 1000
Република България
тел: (+359 2) 940 9771;
факс (+359 2) 988 5094
e-mail: mail@mtitc.government.bg
website: www.mtitc.government.bg
  Начало » Новини

Министър Мутафчиев ще направи оглед на нововъведенията по жп линията Благоевград - Кулата 02.06.2008
Голям размер

Министърът на транспорта Петър Мутафчиев ще направи оглед утре, 3 юни 2008 г., на модернизацията на осигурителната и телекомуникационна техника по жп линията Благоевград - Кулата, осъществена по програма ФАР. Проектът се изпълнява от Национална компания „Железопътна инфраструктура".

В рамките на пътуването си министър Мутафчиев ще се срещне с кмета на Община Благоевград Костадин Паскалев, областния управител Владимир Димитров и народни представители от региона. Те ще имат възможността да проследят експлоатационната дейност на новия пулт, инсталиран на жп гарата в Благоевград, който е част от първия етап на проекта.

По-късно транспортният министър ще инспектира функционалността на  модернизирания диспечерски пункт за управление на движението в жп гара Генерал Тодоров. По време на работното посещение присъстващите ще имат възможността да се запознаят от близо и със състоянието на част от Коридор ІV и на железния път по линията София-гръцка граница.

В проверката ще вземат участие и генералният директор на НКЖИ Антон Гинев, изпълнителният директор на БДЖ Христо Монов и представители на медиите.

За допълнителна информация:
Вера Деянова, Пресцентър,
Министерство на транспорта
Тел: 9409 534
e-mail: vdeianova@mt.government.bg


© Министерство на транспорта, информационните технологии и съобщенията на Република България
2014 Всички права запазени