ул. "Дякон Игнатий" № 9, София 1000
Република България
тел: (+359 2) 940 9771;
факс (+359 2) 988 5094
e-mail: mail@mtitc.government.bg
website: www.mtitc.government.bg
  Начало » Новини

Основните приоритети на МТ за пътната безопасност бяха представени на семинар днес 15.07.2008
Голям размер

Семинар на тема: „Политиката на ЕС за пътния транспорт и безопасността на пътната инфраструктура" беше открит днес. В началото на форума зам.-министърът на транспорта Красимира Мартинова представи основните приоритети на програмата на Министерството на транспорта за ограничаването на пътнотранспортните произшествия у нас:

  • хармонизиране на основните правила за безопасност на движението, в съответствие с тенденцията за изграждане на единни правила и ценности за гражданите на Европа;
  • повишаване на нивото на безопасност на пътната инфраструктура и превозните средства;
  • подобряване на квалификацията на водачите и усъвършенстване на контрола по отношение на правилата за времето за управление, прекъсването и почивките на водачите от обществения превоз на пътници и товари;
  • подобряване на обмена на информация със страните от ЕС и прилагане на добрите практики в превантивната дейност по отстраняването на причините и предпоставките за ПТП;
  • прецизиране на целевите групи и усъвършенстване на методите за въздействие при организирането и провеждането на кампаниите по пътна безопасност и др.

Програмата на Министерството на транспорта е отворен по своя характер документ и в съответствие с динамично променящата се обстановка може и трябва да се актуализира, заяви още зам.-министър Мартинова. Тя призова присъстващите на форума с обединени усилия и със съдействието на неправителствените организации и на цялото общество да се постигне много повече.

„Нека направим пътищата безопасни! Това е нашето послание и приоритет, гарантиращ устойчиво развитие", отбеляза в заключение зам.-министър Мартинова.

За допълнителна информация:
Костадин Вардев, Пресцентър,
Министерство на транспорта
Тел: 9409 620
e-mail:
kvardev@mt.government.bg

Приложение
 Изказване на заместник-министъра на транспорта Красимира Мартинова по време на откриването на семинар на тема: „Политиката на ЕС за пътния транспорт и безопасността на пътната инфраструктура” (392 KB)

© Министерство на транспорта, информационните технологии и съобщенията на Република България
2014 Всички права запазени