ул. "Дякон Игнатий" № 9, София 1000
Република България
тел: (+359 2) 940 9771;
факс (+359 2) 988 5094
e-mail: mail@mtitc.government.bg
website: www.mtitc.government.bg
  Начало » Новини

В МТ бяха обсъдени промените в Закона за движение по пътищата 15.07.2008
Голям размер

В Министерството на транспорта днес се проведе среща, на която беше обсъден Проектът за изменение и допълнение на Закона за движение по пътищата. Изменението е свързано с въвеждането на европейски директиви, отнасящи се за определяне на изискванията за индивидуално и серийно одобрение на типа на пътните превозни средства, защитата на потребителите, както и допълнителното оборудване на тежкотоварните автомобили и автобуси с огледала за странично и задно виждане.

В нея взеха участие изпълнителният директор на ИА „Автомобилна администрация" Володя Киров, служители на агенцията, представители на Министерството на транспорта, Министерството на вътрешните работи, Министерството на икономиката и енергетиката, Комисията за защита на потребителите, Асоциацията на вносителите на автомобили в България, както и Асоциацията на автомобилните производители и техните оторизирани представители в България.

Пълния текст на Проектa за изменение и допълнение на Закона за движение по пътищата можете да откриете тук: http://www.mt.government.bg/page.php?category=188&id=2996

За допълнителна информация:
Костадин Вардев, Пресцентър,
Министерство на транспорта
Тел: 9409 620
e-mail:
kvardev@mt.government.bg


© Министерство на транспорта, информационните технологии и съобщенията на Република България
2014 Всички права запазени