ул. "Дякон Игнатий" № 9, София 1000
Република България
тел: (+359 2) 940 9771;
факс (+359 2) 988 5094
e-mail: mail@mtitc.government.bg
website: www.mtitc.government.bg
  Начало » Новини

Министър Мутафчиев се срещна с посланика на Руската Федерация у нас Юрий Исаков 04.09.2008
Голям размер

Министърът на транспорта Петър Мутафчиев днес се срещна с новоназначения извънреден и пълномощен посланик на Руската федерация у нас Юрий Исаков.

Транспортният министър поздрави посланика на Русия с назначаването му на този пост и му пожела успешна работа в нашата страна. По време на разговора министър Мутафчиев представи готовността на българската страна за реализирането на различни проекти и идеи в областта на транспорта, които ще допринесат за развитието на двустранните ни отношения, като подчерта важността и значението на предстоящата пряка железопътно-фериботна връзка Варна-Кавказ.

От своя страна руският посланик отбеляза значението на транспортния сектор за подобряването на търговския стокообмен между двете страни. Той прояви специален интерес към Черноморското сътрудничество и готовността на страните от региона да работят за реализирането на инфраструктурните проекти в този регион.

От своя страна министър Мутафчиев представи на руския посланик Исаков приоритетите ни в областта на транспортната политика. Тема на дискусията беше и Транс-европейският коридор № 8.

За допълнителна информация:
Вера Деянова, Пресцентър,
Министерство на транспорта
Тел: 9409 534
e-mail: vdeianova@mt.government.bg


© Министерство на транспорта, информационните технологии и съобщенията на Република България
2014 Всички права запазени