ул. "Дякон Игнатий" № 9, София 1000
Република България
тел: (+359 2) 940 9771;
факс (+359 2) 988 5094
e-mail: mail@mtitc.government.bg
website: www.mtitc.government.bg
  Начало » Новини

Конференция по морска безопасност с международно участие ще се проведе във Варна 10.09.2008
Голям размер

 Конференция с международно участие ще се проведе във Варна. Събитието ще се състои в началото на месец октомври тази година и на него ще бъде обсъдено повишаването на морската безопасност. В рамките на форума ще се проведе и първото съвещание на стратегическата комисия на България по морско търсене и спасяване. Това стана ясно на официалната церемония по повод завършека на туининг проекта между Изпълнителна агенция „Морска администрация" и Агенцията за морска безопасност и брегова охрана на Обединеното кралство.

На събитието присъстваха заместник-министърът на транспорта Красимира Мартинова, заместник-министърът на транспорта Даниела Никифорова, ръководителят на британската морска агенция Питър Даймънд, изпълнителният директор на ИА "Морска администрация" кап. Николай Апостолов, български и английски морски експерти.

Проектът между двете администрации беше с продължителност 15 месеца и започна на 15 август 2007 г. във Варна. Главната му цел е да усъвършенства и повиши ефективността на българската система за търсене и спасяване на море, както и да я приведе в съответствие с европейските и международни нормативни документи. Това е техният втори съвместен туининг проект.

В своето изказване пред присъстващите заместник-министърът на транспорта Красимира Мартинова изказа благодарност от името на ръководството на Министерството на транспорта и лично от министър Петър Мутафчиев към представителите на Агенцията за морска безопасност и брегова охрана на Обединеното кралство за оказаната помощ и за споделения опит и знания. Тя определи английската морска агенцията като една от водещите администрации с голям експертен опит в областта на търсенето и спасяването на човешки живот на море.

За допълнителна информация:
Гергана Гроздева, Пресцентър,
Министерство на транспорта
Тел: 9409 625
e-mail: ggrozdeva@mt.government.bg


© Министерство на транспорта, информационните технологии и съобщенията на Република България
2014 Всички права запазени