ул. "Дякон Игнатий" № 9, София 1000
Република България
тел: (+359 2) 940 9771;
факс (+359 2) 988 5094
e-mail: mail@mtitc.government.bg
website: www.mtitc.government.bg
  Начало » Новини

МТ и НТС по транспорта организират кръгла маса на тема „Българският воден транспорт – със значимо участие в международните интермодални превози” 11.09.2008
Голям размер

 Министерството на транспорта и Научно - техническият съюз по транспорта организират Кръгла маса на тема „Българският воден транспорт - със значимо участие в международните интермодални превози". Събитието ще се състои на 12 септември, петък, от 9.00 часа, във Фестивален и Конгресен център - Варна. Форумът е отворен за журналисти, а за 11.00 часа е предвидена пресконференция.

Участие в кръглата маса ще вземат зам.- министърът на транспорта Даниела Никифорова, изпълнителният директор на ИА "Морска администрация" Николай Апостолов, изпълнителният директор на "Пристанище Варна" ЕАД Данаил Папазов, изпълнителният директор на ИА "Железопътна администрация" Симеон Ананиев.

Главните акценти на форума ще бъдат инфраструктурните проекти за развитие на морските и речните пристанища и възможностите на българските корабоплавателни компании да изграждат транспортни вериги по р. Дунав и през Черно море. Ще се обсъдят и перспективите за морския и вътрешно-водния транспорт.

Други теми на разговорите се очаква да бъдат тенденциите и развитието на речния и морския флот; процедурите по използването нафондовете от оперативните програми на ЕС по проектите за морски и речни пристанища; обучението, квалификацията и преквалификацията на кадрите във водния транспорт.

За допълнителна информация:
Гергана Гроздева, Пресцентър,
Министерство на транспорта
Тел: 9409 625
e-mail: ggrozdeva@mt.government.bg


© Министерство на транспорта, информационните технологии и съобщенията на Република България
2014 Всички права запазени