ул. "Дякон Игнатий" № 9, София 1000
Република България
тел: (+359 2) 940 9771;
факс (+359 2) 988 5094
e-mail: mail@mtitc.government.bg
website: www.mtitc.government.bg
  Начало » Новини

Директорите на жп компании ще координират действията си с областните управители и кметовете на общините при прекъсване на движението на влаковете 15.09.2008
Голям размер

Министърът на транспорта Петър Мутафчиев разпореди на генералния директор на НК „Железопътна инфраструктура" Антон Гинев и на изпълнителния директор на БДЖ ЕАД Христо Монов при необходимост от прекъсване на движението на влаковете по жп мрежата в страната да информират и координират действията си с областните управители по райони и с кметовете на съответните засегнати общини. Прекъсванията на движението се налагат във връзка с изпълнението на проекти и ремонтни дейности по железопътната ни мрежа.

По този начин се цели да бъдат избегнати неудобствата сред гражданите от тези райони. Пътниците ще бъдат предварително информирани чрез съобщения в средствата за масово осведомяване за променените разписания, новоизбраните маршрути, както и вида транспорт, с който ще бъдат превозени.

Припомняме ви, че клиентите на „Български държавни железници" ЕАД могат да получават подробна информация на гишетата за информация и билетните каси в съответните железопътни гари.

Предстоящи прекъсвания на железопътната инфраструктура във връзка с изпълнението на проектите „Електрификация и реконструкция на жп линиято Пловдив - Свиленград" и „Увеличаване на пропусквателната способност, чрез подобряване на параметрите на железен път и увеличаване на проектните скорости на линията София - Карлово - Зимница" :

  • Първа главна жп линия Калотина Запад - София - Пловдив - Свиленград турска/гръцка граници ще бъде прекъснато движението на всички видове влакове в междугарието Крумово - Първомай от 15 септември 2008 г. до 13 декември 2008 г. През този период двете гари ще останат в постоянна експлоатация, а за пътниците в този участък ще бъде осигурен автобусен превоз.
  • Трета главна жп линия София - Карлово - Зимница - Варна. Движението на влаковете ще бъде прекъснато в междугарието Долно Камарци - Мирково от 23 септември до 7 ноември 2008 г. Прекъсвания на движението на влакове ще има и в междугарието Златица - Пирдоп от 3 октомври до 7 ноември 2008 г. Клиентите на „Български държавни железници" в тези междугария ще бъдат превозвани с автобуси.

За допълнителна информация:
Вера Деянова, Пресцентър,
Министерство на транспорта
Тел: 9409 534
e-mail: vdeianova@mt.government.bg


© Министерство на транспорта, информационните технологии и съобщенията на Република България
2014 Всички права запазени