ул. "Дякон Игнатий" № 9, София 1000
Република България
тел: (+359 2) 940 9771;
факс (+359 2) 988 5094
e-mail: mail@mtitc.government.bg
website: www.mtitc.government.bg
  Начало » Новини

Министър Мутафчиев, вицепремиерът Плугчиева и министър Миков ще инспектират строителните дейности по проекта Дунав мост 2 26.09.2008
Голям размер

Министърът на транспорта Петър Мутафчиев, вицепремиерът по управлението на европейските фондове Меглена Плугчиева, министърът на вътрешните работи Михаил Миков и народни представители от региона ще проверят хода на строителните работи на Дунав мост 2. Те ще посетят град Видин утре, 27 септември 2008 г. Програмата им предвижда разглеждане на информационния център на проекта в 11.30 часа в сградата на Областната администрация. Веднага след това те ще посетят мястото, където се отлива фундаментът на моста в района на с. Антимово, както и строителната площадка за изграждането на фундаментите на първите мостови опори и устоя на моста на българския бряг.

По-рано сутринта - в 10.00 часа, министър Мутафчиев заедно с генералния директор на Национална компания „Железопътна инфраструктура" Антон Гинев и кметът на община Димово Тодор Илиев ще открият ремонтирания прелез в града, който се намира на международен път Е 79. Церемонията е част от тържествата по повод празника на Димово и честването на 85-годишнината от построяването на линията Брусарци-Видин. При ремонта на прелеза, извършен от Национална компания „Железопътна инфраструктура" през настоящата година, е положена нова еластична настилка на стойност 54 950 лева.

Общо за ремонта на ж.п. участъци и помещения за ремонтните групи в участъка Орешец-Видин, извършени през 2007 и 2008 година, Национална компания „Железопътна инфраструктура" е инвестирала 106 296,33 лева. С част от тези средства (41 222 лева) са ремонтирани сградата на ж.п. участъка и помещението за ремонтната група на гара Димово. Извършените строително-монтажни работи са следните: ремонт на покривите (подмяна на дъсчена обшивка, водосточни тръби, улуци, керемиди), ремонт на фасадите (стъргане, шпакловане, боядисване), вътрешен ремонт (подмяна на настилки, освежаване на стени и тавани) и ремонт на санитарен възел.

За допълнителна информация:
Вера Деянова, Пресцентър,
Министерство на транспорта
Тел: 9409 534
e-mail: vdeianova@mt.government.bg


© Министерство на транспорта, информационните технологии и съобщенията на Република България
2014 Всички права запазени