ул. "Дякон Игнатий" № 9, София 1000
Република България
тел: (+359 2) 940 9771;
факс (+359 2) 988 5094
e-mail: mail@mtitc.government.bg
website: www.mtitc.government.bg
  Начало » Новини

Министър Мутафчиев и вицепремиерът на Република Азербайджан Шарифов присъстваха на отриването на Пловдивския панаир 29.09.2008
Голям размер

Министърът на транспорта Петър Мутафчиев и вицепремиерът на Република Азербайджан Абид Шарифов днес присъстваха на откриването на Международния технически панаир в Пловдив. Двамата са съпредседатели на провеждащата се у нас двудневна Българо-азербайджанска междуправителствена комисия за икономическо сътрудничество.

Работните групи днес започнаха своите предварителни пленарни заседания. Утре, 30 септември, от 14.30 часа ще се проведе официалното заседание на комисията в Министерството на транспорта. Представителите на средствата за масово осведомяване ще имат възможност за протоколни снимки. След края на заседанието, което се предвижда да приключи в 15.00 часа, ще бъде подписан протокол, след което двамата съпредседатели ще дадат пресконференция.

В рамките на третото заседание на междуправителствена комисия ще бъдат обсъдени въпроси от взаимен интерес, като: състоянието и възможностите за развитието на сътрудничеството в областта на взаимната търговия, промишлеността, инвестициите, малкия и среден бизнес; възможностите за сътрудничеството в областта на транспорта, енергетиката, информационните технологии и комуникациите, селското стопанство, туризма. По време на разговорите ще бъдат дискутирани и възможностите за съвместни инициативи и проекти в рамките на Програмата за трансгранично сътрудничество в Черноморския регион за периода 2007 - 2013 г.

За допълнителна информация:
Вера Деянова, Пресцентър,
Министерство на транспорта
Тел: 9409 534
e-mail: vdeianova@mt.government.bg


© Министерство на транспорта, информационните технологии и съобщенията на Република България
2014 Всички права запазени