ул. "Дякон Игнатий" № 9, София 1000
Република България
тел: (+359 2) 940 9771;
факс (+359 2) 988 5094
e-mail: mail@mtitc.government.bg
website: www.mtitc.government.bg
  Начало » Новини

Министър Мутафчиев представи развитието на инфраструктурните проекти у нас пред еврокомисаря Хубнер 07.10.2008
Голям размер

Министърът на транспорта Петър Мутафчиев представи развитието на инфраструктурните проекти, осъществявани в България, пред еврокомисаря по въпросите на регионалната политика Данута Хюбнер. Срещата се проведе днес в Брюксел.

Двамата са разговаряли за предприетите от българска страна конкретни действия и мерки по изпълнението на големите проекти. Транспортният министър е запознал еврокомисаря Хюбнер с графика за приключването на проектите, финансирани по програма ИСПА. Предвидено е те да бъдат приключени до средата на 2009 г.

По време на разговора са били дискутирани и проектите "Дунав мост 2" и "Пловдив-Свиленград", където има закъснения по договорите от порядъка на шест месеца, за оперативното взаимодействие, създадено между управляващия орган, крайният бенефициент и изпълнителя. Министър Мутафчиев е уверил еврокомисаря Данута Хюбнер, че закъснението ще бъде преодоляно.

Той е представил и апликационните форми за софийското метро, заедно с положителното становище на JASPERS за подпомагането при подготовката на големи инфраструктурни проекти, предвидени за финансиране по ОП „Транспорт" 2007-2013 г..

Очаква се до края на годината Министерството на транспорта да представи още два големи проекта - за автомагистрала "Марица" и автомагистрала "Струма".

За допълнителна информация:
Вера Деянова, Пресцентър,
Министерство на транспорта
Тел: 9409 534
e-mail: vdeianova@mt.government.bg


© Министерство на транспорта, информационните технологии и съобщенията на Република България
2014 Всички права запазени