ул. "Дякон Игнатий" № 9, София 1000
Република България
тел: (+359 2) 940 9771;
факс (+359 2) 988 5094
e-mail: mail@mtitc.government.bg
website: www.mtitc.government.bg
  Начало » Новини

Безопасността на децата на пътя ще бъде един от приоритетите на МТ 14.09.2005
Голям размер

Министърът на транспорта Петър Мутафчиев се срещна днес с представители на Национален клуб за пътна безопасност на децата и младежите “БИ-БИТ”. Той предостави на представители на клуба компютър и принтер, като им пожела да имат много поддръжници в техните благородни начинания.

По време на разговорите бяха обсъдени въпроси, свързани с обучението на децата по безопасност на движението извън учебните форми, изграждането на обособени велосипедни алеи и подпомагане на дейността на ученическите и студентските патрули.

Във връзка с обявената от Министерския съвет 2005 г., като година за опазване на живота и здравето на децата в пътното движение, министър Мутафчиев заяви, че безопасността на децата ще бъде един от приоритетите на неговия екип. Той ги увери, че в лицето на Министерството на транспорта БИ-БИТ ще имат сериозен и коректен партньор. Министър Мутафчиев ще обсъди съвместно със своя колега Румен Петков предложенията на всички неправителствени организации, за намаляване на пътнотранспортните произшествия и подобряване на превантивната работа.

Председателят на БИ-БИТ Магдалина Дерменджиева благодари на министър Мутафчиев за това, че той е първият министър от новото правителство, който се среща с неправителствена организация, занимаваща се с безопасността на децата на пътя. Тя му подари комплект учебни помагала, разработени от експерти на клуба и тенис фланелка със символа на клуба таралежа БИ-БИТ.

На събитието присъстваха заместник-министърът на транспорта Георги Петърнейчев, директорът на Изпълнителна агенция "Автомобилна администрация" и други представители от Министерството на транспорта.

Снимки от събитието може да намерите във фотогалерията на интернет страницата на МТ.

За допълнителна информация:
Пресцентър,
Министерство на транспорта
Тел: 940 96 20
e-mail: kvardev@mt.government.bg


© Министерство на транспорта, информационните технологии и съобщенията на Република България
2014 Всички права запазени