ул. "Дякон Игнатий" № 9, София 1000
Република България
тел: (+359 2) 940 9771;
факс (+359 2) 988 5094
e-mail: mail@mtitc.government.bg
website: www.mtitc.government.bg
  Начало » Новини

Третата сесия на Смесената българо-венецуелска комисия за сътрудничество ще се проведе на 1-2 декември у нас 28.11.2008
Голям размер

 Третата сесия на Смесената междуправителствена българо-венецуелска комисия за търговско, икономическо, промишлено, научно-техническо и културно сътрудничество ще се проведе на 1-2 декември 2008 г. в София.

От българска страна съпредседател на комисията е заместник-министърът на транспорта Весела Господинова. Венецуелската делегация е водена от заместник-министъра на външните работи на Боливарска република Венецуела Алехандро Флеминг Кабрера.

Сесията ще бъде открита на 1 декември 2008 г., понеделник, в 08.45 ч в Министерството на транспорта от двамата заместник-министри. Веднага след това ще бъде подписано споразумение между България и Венецуела в областта на туризма.

Заседането ще приключи своята работа на 2 декември 2008 г., вторник, в 12.00 ч, с подписването на протокол.

В рамките на сесията ще бъдат обсъдени възможностите за разширяването на двустранното сътрудничество в следните области: търговско-икономическо сътрудничество, транспорт, туризъм, селско стопанство, здравеопазване, правосъдие, образование, научно-техническо сътрудничество, култура и информационни технологии.

За тази цел ще бъдат създадени работни групи за обсъждането на конкретните предложения за активизирането на двустранното сътрудничество.

В областта на транспорта двете страни ще обсъдят перспективите за развитието на българските и венецуелските  пристанища за обществен транспорт с оглед разкриването на възможности за инициирането на сътрудничество в това направление. Ще се проведат и преговори за изготвянето на единен проект на Спогодба за морско търговско корабоплаване.

***

Предишната Втора сесия на Смесената междуправителствената българо-венецуелска комисия се проведе през месец януари 2005 г. в гр. Каракас, Боливарска република Венецуела.

За допълнителна информация:
Гергана Гроздева, Пресцентър,
Министерство на транспорта
Тел: 9409 625
e-mail: ggrozdeva@mt.government.bg

 


© Министерство на транспорта, информационните технологии и съобщенията на Република България
2014 Всички права запазени