ул. "Дякон Игнатий" № 9, София 1000
Република България
тел: (+359 2) 940 9771;
факс (+359 2) 988 5094
e-mail: mail@mtitc.government.bg
website: www.mtitc.government.bg
  Начало » Новини

Министър Мутафчиев се срещна със своя арменски колега 09.12.2008
Голям размер
 Министърът на транспорта Петър Мутафчиев се срещна с министъра на транспорта и съобщенията на Република Армения Гурген Саркисян.

След края на разговорите двамата министри констатираха пълно единомислие за проблемите във всички видове транспорт. В областта на автомобилния транспорт министър Мутафчиев предложи на своя колега да бъде увеличен броят на универсалните разрешителни на 500.

От своя страна арменският министър на транспорта и съобщенията изрази надежда за осъществяването на пряка въздушна връзка София - Ереван. Арменският национален превозвач е подготвен за обслужването на тази линия. В отговор Петър Мутафчиев обеща пълно съдействие на арменската страна. Двамата министри се обединиха около мнението, че подобна въздушна връзка би била много ефективна.

По време на разговорите министър Мутафчиев и министър Саркисян обсъдиха и проблема с недостатъчния капацитет на фериботните връзки. България и Армения нямат пряка връзка помежду си, но активно използват връзката с Грузия. Двамата постигнаха съгласие да се търсят възможности за увеличаване на превозите в Черноморския регион.

За допълнителна информация:
Гергана Гроздева, Пресцентър,
Министерство на транспорта
Тел: 9409 625
e-mail: ggrozdeva@mt.government.bg


© Министерство на транспорта, информационните технологии и съобщенията на Република България
2014 Всички права запазени