ул. "Дякон Игнатий" № 9, София 1000
Република България
тел: (+359 2) 940 9771;
факс (+359 2) 988 5094
e-mail: mail@mtitc.government.bg
website: www.mtitc.government.bg
  Начало » Новини

Графикът за изплащане на трудовите възнаграждения в железниците беше обсъден в МТ 12.09.2005
Голям размер

Министърът на транспорта Петър Мутафчиев изслуша информация от изпълнителния директор на “БДЖ” ЕАД Наско Цанев и генералния директор на НК “Железопътна инфраструктура” Димитър Гайдаров за изпълнението на графика на плащанията към работещите в системата на железниците. Основният акцент по време на разговорите беше бързото и ефективно решаване на изоставането на плащанията и финансовото стабилизиране на двете компании.

Двамата директори увериха министър Мутафчиев, че към днешна дата плащанията се изпълняват съобразно подготвения график, за който ще бъдат информирани всички работници и служители, заети в системата на българските железници. Очаква се през м.декември двете компании да изплащат текущите си задължения съгласно постигнатата договореност в КТД.

Министър Мутафчиев подчерта, че очаква на всеки две седмици да бъде информиран за хода на изпълнението на графика, като при разходването на средствата двете компании задължително да гарантират безопасността и социалното спокойствие. До 12 октомври 2005 г. НКЖИ и “БДЖ” ЕАД следва да представят, а до края на м.октомври (след обсъждане) да приемат планове, включващи мерките за финансовото стабилизиране, което да гарантира и редовното изплащане на възнагражденията на работниците и служителите.

На предстояща среща на министър Петър Мутафчиев с представители на синдикалните централи, те ще бъдат подробно информирани за предприетите мерки.

За допълнителна информация:
Пресцентър,
Министерство на транспорта
Тел: 940 95 34
e-mail: vdeianova@mtc.government.bg


© Министерство на транспорта, информационните технологии и съобщенията на Република България
2014 Всички права запазени