ул. "Дякон Игнатий" № 9, София 1000
Република България
тел: (+359 2) 940 9771;
факс (+359 2) 988 5094
e-mail: mail@mtitc.government.bg
website: www.mtitc.government.bg
  Начало » Новини

Министърът на транспорта откри днес ново отделение в НMТБ „Цар Борис III". 30.01.2009
Голям размер

Министърът на транспорта Петър Мутафчиев откри днес ново отделение в Националната многопрофилна транспортна болница „Цар Борис III". Министър Мутафчиев припомни, че през последните няколко години екипът на Министерството на транспорта следва една постоянна политика по инвестиране в модернизацията и ремонтирането на НМТБ „Цар Борис III" и другите транспортни болници. Това от своя страна води до подобряването на условията на работа, както и обслужването на пациентите на транспортните болници.

***

Припомняме ви, че през последните няколко години в Националната многопрофилна транспортна болница "Цар Борис III" беше подобрена материална база и апаратура. По този начин НМТБ стана конкурентна на останалите лечебни заведения и беше акредитирана с отлична оценка за 5-годишен срок.

Ръководството на Министерството на транспорта през 2008 г. отпусна от бюджета си повече от 500 000 лв. за създаването на Експертно отделение и закупуване на модерна апаратура за клиниките - автоматичен глюкоанализатор, газови анализатори, монитори, биполярен тур, видеоларингоскоп, ехограф и много други.

През 2007 г. бяха заделени приблизително 500 000 лв., с които се подмени почти две трети от дограмата на сградата на Болницата, осъвремени се ортопедичния кабинет. Закупена беше видеоендосконска система, оперативен видеохистероскопски набор, дигитален ехограф, трансезофогеален транедюсер, електромиографски апарат и множество други.

През 2006 г. беше извършен основен ремонт на сутерен и първи етаж за съвременно кожно-венерологично отделение, основен ремонт на физиотерапия. Закупени бяха видеонистагмограф, сух принтер за скенер, дефибрилатор и др. Общо бяха заделени около 400 000 лв. за 2006 г.

През 2005 г. бяха инвестирани общо 500 000 лв., с които бяха закупени мамограф, фиброгастроскоп, автоматични дезинфекциращи миялни машини за операционните, автоклави, ехографи, компютри. Подновена беше дограмата в авио-експертното отделение с ПВЦ, беше извършен основен ремонт на мамографския кабинет.

За допълнителна информация:
Костадин Вардев, Пресцентър,
Министерство на транспорта
Тел: 02/ 9409 620
e-mail:
kvardev@mt.government.bg

Приложение
 Spravka.doc (113.5 KB)

© Министерство на транспорта, информационните технологии и съобщенията на Република България
2014 Всички права запазени