ул. "Дякон Игнатий" № 9, София 1000
Република България
тел: (+359 2) 940 9771;
факс (+359 2) 988 5094
e-mail: mail@mtitc.government.bg
website: www.mtitc.government.bg
  Начало » Новини

Министър Мутафчиев прие представители на автомобилния бранш 03.02.2009
Голям размер

Министърът на транспорта Петър Мутафчиев се срещна днес с представители на автомобилния бранш (СОАТ и БАСАТ) по тяхна молба. Те изразиха тревогата си от информацията, че се подготвя блокирането на подходите към северната граница на България от страна на българските млекопроизводители и земеделски стопани, както и от продължаващата криза на граничните пунктове с Гърция.

„Ние сме използвали също своето право на протест, но никога не е било за сметка на интересите на други сектори" заявиха още представителите на бранша. Заедно с министъра те отправиха призив към протестиращите да проявят разум и да спазват както местното законодателство, така и Виенската пътна спогодба и регламента на ЕС, според които не се допуска възпрепятстването на свободното придвижване на хора и товари.

Министър Мутафчиев изрази позицията си, че уважава правото на всеки български гражданин да изразява своето недоволство чрез протест, но в никакъв случай не трябва да се създават затруднения на други браншове, както и на останалите граждани. „Българските превозвачи са достатъчно ощетени от протестите в Гърция, а при една подобна ситуация на българо- румънската граница ще се увеличат затрудненията както на българските превозвачи, така и на фериботните комплекси", каза в заключение транспортният министър.

За допълнителна информация:
Костадин Вардев, Пресцентър,
Министерство на транспорта
Тел: 02/ 9409 620
e-mail:
kvardev@mt.government.bg

 

 

Приложение
 Декларация от автомобилните превозвачи до българските медии (27.5 KB)

© Министерство на транспорта, информационните технологии и съобщенията на Република България
2014 Всички права запазени