ул. "Дякон Игнатий" № 9, София 1000
Република България
тел: (+359 2) 940 9771;
факс (+359 2) 988 5094
e-mail: mail@mtitc.government.bg
website: www.mtitc.government.bg
  Начало » Новини

Министърът на транспорта Петър Мутафчиев връчи удостоверение за регистрация за организиране на курсове за обучение на водачи за придобиване на „Карта за квалификация на водача" 11.02.2009
Голям размер

Министърът на транспорта Петър Мутафчиев връчи удостоверение за регистрация за организиране на курсове за обучение на водачи за придобиване на „Карта за квалификация на водача". Удостоверението беше получено от председателя на Българската асоциация на сдруженията в автомобилния транспорт (БАСАТ) Миролюб Столарски, днес, 11 февруари 2009 г., в Министерството на транспорта.

По време на церемонията транспортният министър изрази своята убеденост, че с това удостоверение ще се даде тласък за подобряването на извършването на услугите, свързани с обществените превози. От своя страна, председателят на БАСАТ заяви, че ще продължават да бъдат най-взискателни по отношение на учебната дейност на водачите, извършващи обществен превоз на пътници и товари.

Обучението на водачите и издаването на картите е във връзка с изискванията на Директива 2003/59 на ЕС, която е транспонирана в Закона за автомобилните превози. Такава карта за квалификация трябва да притежават водачите на МПС, за управлението на които се изискват свидетелства от категориите и подкатегориите С1, С1+Е, С, С+Е, D1, D1+E, D или D+E. Условията и редът за провеждането на курсовете за обучение за начална квалификация и за периодично обучение са регламентирани в Наредба № 41 от 4 август 2008 г. на министъра на транспорта, обнародвана в Държавен вестник бр. 73/2008 г.

За допълнителна информация:
Костадин Вардев, Пресцентър,
Министерство на транспорта
Тел: 02/ 9409 620
e-mail:
kvardev@mt.government.bg


© Министерство на транспорта, информационните технологии и съобщенията на Република България
2014 Всички права запазени