ул. "Дякон Игнатий" № 9, София 1000
Република България
тел: (+359 2) 940 9771;
факс (+359 2) 988 5094
e-mail: mail@mtitc.government.bg
website: www.mtitc.government.bg
  Начало » Новини

Конференция за представянето на Зелената книга на ЕС за нова култура на градската мобилност ще се проведе утре 17.02.2009
Голям размер

 Министърът на транспорта Петър Мутафчиев ще бъде патрон на научно-практическа конференция за представянето на Зелената книга на ЕС за нова култура на градската мобилност. Събитието ще се състои утре, 18 февруари 2009 г., от 10.00 ч в зала „Витоша" на Интер експо център - София, бул. „Цариградско шосе" № 147.

Основните акценти в конференцията ще бъдат задръстванията в градовете и градският транспорт. Ще бъде обсъждани и Европейската стратегия за градска мобилност, предизвикателствата пред устойчивата градска мобилност, както и развитието на релсовия масов транспорт, като гръбнак на градската мобилност. На форума ще бъдат представени опитът и добрите практики в различни европейски страни при справянето им с проблемите на трафика в градовете и градската мобилност.

На събитието ще присъстват заместник-министърът на транспорта Красимира Мартинова, заместник-кметове на общини, главният архитект на София Петър Диков, секретарят на Държавно-обществената комисия по безопасност на движението Алекси Кесяков.

ПРОГРАМАТА НА КОНФЕРЕНЦИЯТА

За допълнителна информация:
Костадин Вардев, Пресцентър,
Министерство на транспорта
Тел: 02/ 9409 620
e-mail:
kvardev@mt.government.bg


© Министерство на транспорта, информационните технологии и съобщенията на Република България
2014 Всички права запазени