ул. "Дякон Игнатий" № 9, София 1000
Република България
тел: (+359 2) 940 9771;
факс (+359 2) 988 5094
e-mail: mail@mtitc.government.bg
website: www.mtitc.government.bg
  Начало » Новини

Министър Мутафчиев замина за Грузия 19.02.2009
Голям размер

Министърът на транспортът Петър Мутафчиев замина на двудневно официално посещение в Грузия по повод провеждането на третата сесия на българско-грузинската Междуправителствена комисия за икономическо сътрудничество. Тя ще се проведе в периода 19-20 февруари 2009 г. в гр.Тбилиси, Грузия. Той е съпредседател от българска страна, а от грузинска е министърът на регионалното развитие и инфраструктурата Давид Ткешелашвили. Пленарните заседания ще бъдат открити днес.

По време на сесията ще бъдат обсъдени актуални въпроси, свързани с българско-грузинските отношения, включващи развитие на икономическите връзки, сътрудничеството ни в областта на туризма, селското стопанство, транспорта и логистиката, науката и технологиите, развитието на малките и средни предприятия.

Ще бъдат разгледани възможностите за активизиране на взаимодействието между специализираните структури за насърчаване на търговията и предприемаческите сдружения, включващи по-активно участие в панаири и изложения на територията на двете страни.

На сесията българската страна ще заяви приоритетните области, в които виждаме възможности за развитие на сътрудничеството, а именно в областта на енергетиката, транспорта, информационните технологии и съобщенията, както и развитието на икономическите връзки.

Днес следобяд министър Петър Мутафчиев ще се срещне с министър-председателя на Грузия Ника Гилаури и първия вицепремиер и министър на регионалното развитие и инфраструктурата Давид Ткешелашвили.

За допълнителна информация:
Вера Деянова, Пресцентър,
Министерство на транспорта
Тел: 9409 534
e-mail: vdeianova@mt.government.bg

 


© Министерство на транспорта, информационните технологии и съобщенията на Република България
2014 Всички права запазени