ул. "Дякон Игнатий" № 9, София 1000
Република България
тел: (+359 2) 940 9771;
факс (+359 2) 988 5094
e-mail: mail@mtitc.government.bg
website: www.mtitc.government.bg
  Начало » Новини

Министър Мутафчиев откри новото приемно здание на гара Кермен 09.03.2009
Голям размер

Министърът на транспорта Петър Мутафчиев откри новото приемно здание на гара Кермен, област Сливен. На церемонията присъстваха изпълнителният директор на Национална компания „Железопътна инфраструктура" Антон Гинев и кметовете на Сливен и Кермен - Йордан Лечков и Николай Колев.

Гарата в Кермен е първата изцяло новоизградена гара през последните 20 години. В своето изказване министър Мутафчиев заяви, че НКЖИ е инвестирала 580 хил. лв. в изграждането на зданието. Министърът на транспорта обяви, че с новата гара в Кермен ще се подобри както железния път, така и гаровите съоръжения, които са важна част от услугата, която се предлага на клиентите на железницата.

След церемонията по откриването министър Петър Мутафчиев съобщи, че в края на месец април или в началото на май в междугарието Зимница - Стралджа ще бъде бъде монтирано първото устройство за наблюдение и контрол на влаковите състави. Техниката е предоставена на НКЖИ от ÖВВ-Infrastruktur Betrieb AG (Австрийски федерални железници - Експлоатация на инфраструктурата АД).

Електронна система ще извършва обработка на данните от измерванията и ще изпраща резултатите, както и съответните алармени сигнали, в съседните гари за предприемане на действия за спирането на влакове и изваждането на неизправни вагони при наличието на прегрявания, претоварване или неправилно разпределение на товара, което би застрашило сигурността на пътниците и товарите. НКЖИ планира поставянето на устройства и в участъка Калотина - Драгоман и в участъка Димитровград - Свиленград.

За допълнителна информация:
Гергана Гроздева, Пресцентър,
Министерство на транспорта
Тел: 9409 625
e-mail: ggrozdeva@mt.government.bg

 


© Министерство на транспорта, информационните технологии и съобщенията на Република България
2014 Всички права запазени