ул. "Дякон Игнатий" № 9, София 1000
Република България
тел: (+359 2) 940 9771;
факс (+359 2) 988 5094
e-mail: mail@mtitc.government.bg
website: www.mtitc.government.bg
  Начало » Новини

Министър Мутафчиев ще вземе участие в заседанието на Съвета на министрите по транспорт 30.03.2009
Голям размер

Министърът на транспорта Петър Мутафчиев ще вземе участие в заседанието на Съвета на министрите по транспорт, телекомуникации и енергетика. То ще се проведе на 30-31 март 2009 г. в Брюксел.

По време на заседанието ще бъдат разгледани въпроси, свързани с въздушния, сухопътния и морския транспорт, както и с развитието на интермодалните превози.

В областта на сухопътния транспорт ще бъде обсъдено предложението за директива на Европейския парламент и на Съвета за изменение на Директива 2002/15/ЕО за организацията на работното време на лицата, извършващи транспортни дейности в автомобилния транспорт.

В рамките на заседанието ще бъде обсъден и въпросът за евровинетките. Позицията на нашата страна е поетапното им въвеждане най-напред по основните европейски магистрални коридори. Необходимо е да бъде отчетено и влиянието на евровинетките върху периферните страни.

Очаква се да бъдат приети заключения относно Съобщение на Комисията - План за действие за внедряване на Интелигентни транспортни системи в Европа.

В областта на въздушния транспорт ще се дискутират въпроси във връзка с европейския генерален план за управление на въздушното движение в рамките на проекта SESAR.

На форума ще се дискутират и стратегическите цели и препоръки за политиката на ЕС в областта на морския транспорт до 2018 г. Ще се обсъжда и темата за изграждането на европейско морско транспортно пространство без бариери.

За допълнителна информация:
Вера Деянова, Пресцентър,
Министерство на транспорта
Тел: 9409 534
e-mail: vdeianova@mt.government.bg


© Министерство на транспорта, информационните технологии и съобщенията на Република България
2014 Всички права запазени