ул. "Дякон Игнатий" № 9, София 1000
Република България
тел: (+359 2) 940 9771;
факс (+359 2) 988 5094
e-mail: mail@mtitc.government.bg
website: www.mtitc.government.bg
  Начало » Новини

МТ подкрепи инициативата Shell Eco-marathon 28.04.2009
Голям размер

Министерството на транспорта подкрепи днес инициативата Shell Eco-marathon, която има за цел да насърчава и подпомага нововъведения и идеи за икономия на гориво и за бъдещето на модерния транспорт.

По време на представянето на отборите главният секретар на Министерството на транспорта Румен Христов изрази подкрепата на ведомството към образователния проект "Shell Eco-marathon". „Смятам, че проектът "Shell Eco-marathon" би допринесъл за повишаване на знанията и уменията на младите хора в областта на енергийната ефективност и устойчивата мобилност, които трябва да станат приоритет на всички нас - като институции, организации и общество", заяви той.

Два български отбора ще представят България по време на тазгодишното издание на състезанието, което ще се проведе от 7 до 9 май на пистата EuroSpeedway в Лаузиц, Германия. Българските отбори ще се състезават с още 207 отбора от Европа, Северна Африка, Близкия изток и Азия. Ще победи автомобилът, който измине най-голямо разстояние с най-малко количество гориво, като отдели възможно най-малко вредни емисии.

За допълнителна информация:
Костадин Вардев, Пресцентър,
Министерство на транспорта
Тел: 02/ 9409 620
e-mail:
kvardev@mt.government.bg


© Министерство на транспорта, информационните технологии и съобщенията на Република България
2014 Всички права запазени