ул. "Дякон Игнатий" № 9, София 1000
Република България
тел: (+359 2) 940 9771;
факс (+359 2) 988 5094
e-mail: mail@mtitc.government.bg
website: www.mtitc.government.bg
  Начало » Новини

В МТ ще бъдат подписани два договора в железопътния сектор 22.05.2009
Голям размер

В присъствието на министър Мутафчиев ще бъдат подписани два жп договора по проектите „Електрификация и реконструкция на жп линия Свиленград - турска граница" и „Проектиране и внедряване на Географска информационна система за нуждите на НКЖИ". Първият е за проектиране, строителство и електрификация на железопътния участък от Свиленград до турска граница. Вторият е за Географска информационна система (ГИС), която осигурява база данни с пространственото разположение на железопътната инфраструктура и нейните елементи. Бенефициент и по двата договора е Национална компания „Железопътна инфраструктура".

Официалната церемония ще се състои на 25 май 2009 г., понеделник, от 11.00 часа в Заседателната зала на Министерство на транспорта.

Проектът за електрификация и реконструкция на жп линия Свиленград - турска граница е предвиден за финансиране от Кохезионния фонд на ЕС по приоритетна ос 1 - „Развитие на железопътната инфраструктура по Транс-европейските и основните национални транспортни оси" на Оперативна програма „Транспорт".

Проектът за проектиране и внедряване на Географска информационна система за нуждите на НКЖИ ще се финансира от Европейския фонд за регионално развитие по приоритетна ос „Техническа помощ" на ОП „Транспорт".

За допълнителна информация:
Вера Деянова, Пресцентър,
Министерство на транспорта
Тел: 9409 534
e-mail: vdeianova@mt.government.bg


© Министерство на транспорта, информационните технологии и съобщенията на Република България
2014 Всички права запазени