ул. "Дякон Игнатий" № 9, София 1000
Република България
тел: (+359 2) 940 9771;
факс (+359 2) 988 5094
e-mail: mail@mtitc.government.bg
website: www.mtitc.government.bg
  Начало » Новини

Договорът за предоставянето на концесия на пристанищен терминал Сомовит ще бъде подписан утре 27.05.2009
Голям размер

Договорът за предоставянето на концесия на пристанищен терминал Сомовит ще бъде подписан от министъра на транспорта Петър Мутафчиев и фирмата, определена от Министерския съвет за спечелила откритата процедура „Октопод - С" ООД, град Варна. Събитието ще се състои утре, 28 май 2009 г., в 9.00 часа в Заседателната зала на Министерството на транспорта.

Пристанищният терминал Сомовит е част от пристанище за обществен транспорт с национално значение Русе. Срокът на концесията е 22 години.  Според концесионния договор спечелилият кандидат се задължава да направи инвестиции през срока на концесията в размер не по малък от

6 445 000 лева. Те ще бъдат реализирани за постигането на:

  • увеличаване на капацитета на пристанището и въвеждане на нова пристанищна услуга - обработка на пътници;
  • разширяване на складовите площи, рехабилитация и подобряване на пристанищната инфраструктура;
  • повишаване на качеството на претоварната дейност, чрез закупуване на нова пристанищна механизация и тилова претоварна техника и внедряване на нови технологии за обработка на товарите;
  • както и за подобряване на условията на труд, на системите за опазване на околната среда, охраната и безопасност на пристанищния терминал.

***

На 29 октомври 2008 г. Министерският съвет взе Решение № 669, с което беше открита процедура за предоставянето на концесия на Пристанищен терминал Сомовит и определи параметрите и условията на концесията.

В резултат на проведената открита процедура за предоставяне на концесия на пристанищния терминал Сомовит с Решение № 233 от 6 април 2009 г. Министерският съвет определи кандидата, спечелил  конкурса.

За допълнителна информация:
Вера Деянова, Пресцентър,
Министерство на транспорта
Тел: 9409 534
e-mail: vdeianova@mt.government.bg

 


© Министерство на транспорта, информационните технологии и съобщенията на Република България
2014 Всички права запазени