ул. "Дякон Игнатий" № 9, София 1000
Република България
тел: (+359 2) 940 9771;
факс (+359 2) 988 5094
e-mail: mail@mtitc.government.bg
website: www.mtitc.government.bg
  Начало » Новини

ИА АА извърши проверки на автобусите, които ще извозват гражданите до района на днешните тържества 02.06.2009
Голям размер

Изпълнителна агенция „Автомобилна администрация" създаде организация за извършването на допълнителни проверки. Те се отнасят до техническото състояние на автобусите, които ще извозват гражданите от град Враца до района, където ще се проведат днешните тържествени чествания по повод Деня на Христо Ботев и на загиналите за свободата и независимостта на България.

Създадени са и смесени екипи от служители на Регионална дирекция „Автомобилна администрация" - Враца и ОД на МВР. Целта е ефективно да бъде уплътнен административният капацитет на двете ведомства. По този начин ще се постигане максимален ефект при осъществяването на пътния контрол по спазването на изискванията на Закона за движение по пътищата и Закона за автомобилните превози, по време на масовите мероприятия. Също така ще се оптимизира и на дейностите на контролните органи при създаването на временната организация за движение на МПС и пешеходци в района на тържествата.

В ранните часове на днешния ден инспекторите на РД „Автомобилна администрация" - Враца са присъствали при извършването на предпътните технически прегледи, осъществени в автобусните предприятия на територията на град Враца, които са ангажирани с извършването на привозите за празника.

За допълнителна информация:
Костадин Вардев, Пресцентър,
Министерство на транспорта
Тел: 02/ 9409 620
e-mail:
kvardev@mt.government.bg


© Министерство на транспорта, информационните технологии и съобщенията на Република България
2014 Всички права запазени