ул. "Дякон Игнатий" № 9, София 1000
Република България
тел: (+359 2) 940 9771;
факс (+359 2) 988 5094
e-mail: mail@mtitc.government.bg
website: www.mtitc.government.bg
  Начало » Новини

Позиция на ИА АА по отношение на изявления на представители на школите за авто-мото подготовка 09.07.2009
Голям размер

Във връзка с направените на 8 юли 2009 г. изявления пред средствата за масово осведомяване от Красимир Георгиев - председател на Асоциацията за квалификация на автомобилистите в България и Йонко Иванов - председател на Съюза на преподавателите по авто-мото подготовка, ръководството на Изпълнителна агенция "Автомобилна администрация" уведомява всички заинтересовани за следното:

  • Твърдението, че до края на месец юли ще бъдат провалени изпитите за придобиване на свидетелство за правоуправление на МПС на 15 хиляди кандидати само за София, поради изискването за представяне на оригинал на дипломата за завършено образование, е несъстоятелно. Това изискване съществува от началото на миналата година. Обичайният брой записани кандидати е около 700 седмично. Направената проверка в регистрите на записаните за изпит кандидати сочи, че няма намаление на броя им и се движи в обичайните рамки.
  • По отношение на твърденията за участие на служители от Изпълнителна агенция "Автомобилна администрация" в корупционни схеми, би следвало всеки, който разполага с конкретни данни за извършено престъпление, да подаде сигнал до прокуратурата и до другите компетентни органи.

В случаите на постъпвали сигнали за нередности в агенцията, са извършвани проверки и при наличието на основание, е уведомявана прокуратурата. През последните три години за констатирани нарушения са уволнени 60 служители.

Изпълнителна агенция "Автомобилна администрация" е предприела конкретни мерки, които са в изпълнение на решение на Комисията за превенция и противодействие на корупцията към Министерския съвет.

За допълнителна информация:
Костадин Вардев, Пресцентър,
Министерство на транспорта
Тел: 02/ 9409 620
e-mail:
kvardev@mt.government.bg

 


© Министерство на транспорта, информационните технологии и съобщенията на Република България
2014 Всички права запазени