ул. "Дякон Игнатий" № 9, София 1000
Република България
тел: (+359 2) 940 9771;
факс (+359 2) 988 5094
e-mail: mail@mtitc.government.bg
website: www.mtitc.government.bg
  Начало » Новини

Обръщение на министъра на транспорта, информационните технологии и съобщенията Александър Цветков по случай Деня на железничаря - 2 август 2009 г. 31.07.2009
Голям размер

УВАЖАЕМИ КОЛЕГИ, ГОСПОЖИ И ГОСПОДА,

Първата неделя на месец август е професионалният празник на българския железничар. Това е повод да се обърна към вас, работещите в системата на българските железници и да ви поздравя за ежедневните усилия, които полагате,  железопътната система на страната да функционира успешно и безопасно.

По-бърза и по-ефективна железница, повишаване нивото на безопасност и качеството на предоставяната транспортна услуга във всички райони на страната  - това са високите цели, които си поставяме. Проблемите, пред които е изправен железопътният отрасъл на България няма да ни спрат да постигнем неговата стабилизация. Убеден съм, че заедно можем да осъществим тази не лека задача.

В условията на тежка световна криза ние съзнаваме, че отговорностите ни стават по-високи, очакванията на обществото към нас по-големи. Затова нашата главната цел е да се преборим с разточителството в сектора, да създадем по-добри условия за бизнеса, да насърчаваме лоялната конкуренция между всички видове транспорт. 

Драги железничари,

Встъпвайки в длъжност министър на транспорта, бих искал да използвам случая и да засвидетелствам моето уважение към професията и респект към усилията и куража, с който работите всеки ден.

Честит празник!

 

 Александър Цветков
Министър на транспорта,
информационните технологии и съобщенията


© Министерство на транспорта, информационните технологии и съобщенията на Република България
2014 Всички права запазени