ул. "Дякон Игнатий" № 9, София 1000
Република България
тел: (+359 2) 940 9771;
факс (+359 2) 988 5094
e-mail: mail@mtitc.government.bg
website: www.mtitc.government.bg
  Начало » Новини

Министър Цветков проведе днес поредната си среща с представители на автомобилния бранш 07.08.2009
Голям размер

Министърът на транспорта, информационните технологии и съобщенията Александър Цветков, неговият заместник - Камен Кичев, и и.д. изпълнителен директор на ИА „Автомобилна администрация" Любомир Христов проведоха днес среща с представители на браншови организации от автомобилния транспорт - Съюзът на обединенията в автомобилния транспорт (СОАТ) и Националният съюз на превозвачите. Те представиха основните проблеми в автомобилния транспорт, както и своето виждане за развитието на сектора.

По време на разговорите министър Цветков информира присъстващите, че се провежда поредица от срещи с браншовите организации в автомобилния транспорт. На тях се обсъждат най-сериозните проблеми в сектора. В резултат на това ще бъдат взети решения за създаването на правила и норми за изграждането на устойчива бизнес среда.

Министър Цветков изрази увереност, че диалогът с бранша ще продължи, за да бъде разрешен проблемът с нерегламентираните превози и „сивия сектор". Убеден съм, че браншовите организации ще ни бъдат много полезни при изработването на ефективни мерки за борбата със „сивия сектор, заяви по време на срещата министър Цветков.

В края на разговорите министърът на транспорта, информационните технологии и съобщенията предложи на присъстващите браншови организации да излъчат свои представители, които да вземат участие в работна група. По време на заседанията й ще бъдат разгледани най-наболелите проблеми в сектора и ще бъдат набелязани съответните мерки за решаването им.

Заместник-министърът на транспорта, информационните технологии и съобщенията Камен Кичев пое ангажимент да провежда регулярни срещи с всички представители на автомобилния бранш. На тях ще бъде обсъждано моментното състояние на автомобилния транспорт и ще бъдат вземани ефективни решения за справянето с проблемите, предизвикани от икономическата криза.

За допълнителна информация:
Костадин Вардев, Пресцентър,
Министерство на транспорта,
информационните технологии
и съобщенията
Тел: 02/ 9409 620
e-mail:
kvardev@mtitc.government.bg


© Министерство на транспорта, информационните технологии и съобщенията на Република България
2014 Всички права запазени