ул. "Дякон Игнатий" № 9, София 1000
Република България
тел: (+359 2) 940 9771;
факс (+359 2) 988 5094
e-mail: mail@mtitc.government.bg
website: www.mtitc.government.bg
  Начало » Новини

Възстановено е влаковото движение 24.08.2009
Голям размер

 Министър Цветков разпореди  повишена информираност за жп инцидентите

Министерството на транспорта, информационните технологии и съобщенията информира, че днес, 24 август, в 9.02 часа е възстановено влаковото движение по път 2 между София и Пловдив. За сега придвижването се извършва с дизелова тяга. Както НК „Железопътна инфраструктура" съобщи около 2.00 часа на 24 август 2009 г. лек автомобил Хонда „Сивик" катастрофира в стълб от жп инфраструктурата край Костенец. В следствие на удара, стълбът пада върху път 1 и път 2 на жп мрежата и закрива габарита му.

От НК „Железопътна инфраструктура" е извършена реорганизация на движението на влаковете и действията за бързото и безопасно нормализиране на влаковото движение ще продължат до окончателното отстраняване на проблема.

Министърът на транспорта, информационните технологии и съобщенията Александър Цветков веднага след инцидента разпореди на ръководствата на „БДЖ" ЕАД и НК „Железопътна инфраструктура" да преразгледат в най-кратки срокове системите за информиране на гражданите, както и начините за реагиране при кризисни ситуации, свързани с жп транспорт. Целта на това е клиентите на двете компании и техните близки да получават своевременно по-бърза и точна информация с цел да бъде повишена сигурността, и комфорта на пътниците.

За допълнителна информация:
Гергана Гроздева, Пресцентър,
Министерство на транспорта,
информационните технологии
и съобщенията
Тел: 9409 625
e-mail: ggrozdeva@mtitc.government.bg

 


© Министерство на транспорта, информационните технологии и съобщенията на Република България
2014 Всички права запазени