ул. "Дякон Игнатий" № 9, София 1000
Република България
тел: (+359 2) 940 9771;
факс (+359 2) 988 5094
e-mail: mail@mtitc.government.bg
website: www.mtitc.government.bg
  Начало » Новини

МТИТС проверява функционалността и ефективността на системите за безопастност на железопътната инфраструктура и превозвачи 09.09.2009
Голям размер

 Изпълнителната агенция „Железопътна администрация" стартира назначените от министъра на транспорта,информационните технологии и съобщенията Александър Цветков проверки, свързани с контрол и управление на безопасността на жп превозите.

Проверките включват подробна справка за наличния парк по: видове, година на производство и въвеждане в експлоатация. Данните ще установят до колко наличният подвижен състав отговаря на европейските стандарти за безопасност на движението. Ще се изготви и списък с онези железопътни участъци, които застрашават безопасността.

Ще бъде изработен план за действие, включващ неотложни мерки за повишаване безопасността на железопътния транспорт у нас.

Министерството на транспорта, информационните технологии и съобщенията съвместно с Изпълнителна агенция „Железопътна администрация", "БДЖ" ЕАД и Национална компания „Железопътна инфраструктура" трябва да изготвят дългосрочна 10-годишна програма за модернизация на подвижния състав и жп инфраструктурата, както и за привеждането им в пълно съответствие с европейските стандарти за безопасност.

Контролът по изпълнението е възложен на г-н Камен Кичев - заместник-министър.

За допълнителна информация:
Вера Деянова, Пресцентър
,
Министерство на транспорта,
информационните технологии
и съобщенията
Тел: 02/ 9409 534
e-mail:
vdeianova@mtitc.government.bg


© Министерство на транспорта, информационните технологии и съобщенията на Република България
2014 Всички права запазени