ул. "Дякон Игнатий" № 9, София 1000
Република България
тел: (+359 2) 940 9771;
факс (+359 2) 988 5094
e-mail: mail@mtitc.government.bg
website: www.mtitc.government.bg
  Начало » Новини

Промени в закони, свързани със съобщенията и информационното общество 09.09.2009
Голям размер

Промени в група закони, свързани с новата структура на Министерския съвет и преминаването на информационните технологии, съобщенията и електронно управление към Министерството на транспорта, информационните технологии и съобщенията, бяха одобрени от Министерския съвет.

Предлаганите промени са в Закона за електронните съобщения, Закона за електронната търговия, Закона за електронното управление, Закона за задължителното депозиране на печатни и други произведения, Закона за отбраната и въоръжените сили на Република България, Закона за Националния архивен фонд, Закона за регионалното развитие и Закона за вътрешния одит в публичния сектор.

В съответствие с т. 4 от Решението на Народно събрание от 27 юли 2009 г. за приемане на структура на Министерския съвет на Република България, съгласно която Министерството на транспорта се преобразува в Министерство на транспорта, информационните технологии и съобщенията, в съответните законопроекти министърът на транспорта, информационните технологии и съобщенията е посочен като органът на изпълнителната власт, който провежда държавната политика в областта на електронните съобщения и в областта на информационното общество.

Предлаганите изменения са продиктувани от необходимостта от единна и ефективна държавна политика в сферата на информационното общество и електронното управление. Досега функциите и дейностите бяха разпределени между различни ведомства.  Това бе сред сериозните причини за основателните упреци от страна на браншовите организации в тази област за липсата на прозрачност и последователност в провежданата държавна политика в сектора.


© Министерство на транспорта, информационните технологии и съобщенията на Република България
2014 Всички права запазени