ул. "Дякон Игнатий" № 9, София 1000
Република България
тел: (+359 2) 940 9771;
факс (+359 2) 988 5094
e-mail: mail@mtitc.government.bg
website: www.mtitc.government.bg
  Начало » Новини

Обсъждане на здравния риск от влиянието на базовите станции 23.09.2009
Голям размер

  Среща между работната група и мобилните оператори

МТИТС бе домакин на  проведената днес среща на Междуведомствената група, която бе назначена от премиера Бойко Борисов, да проучи европейските практики за спазване на норми при експлоатация на базовите станции и представители на мобилните оператори.

Работната група включва представители на Министерството на здравеопазването, Министерството на транспорта, информационните технологии и съобщенията, Министерството на регионалното развитие и благоустройството,  Дирекция „Национален строителен контрол".

Представителите на трите мобилни оператора бяха запознати с изготвените предложения от работната група. Целта на срещата беше да се изслуша тяхната позиция. До края на утрешния ден, 24 септември, мобилните оператори трябва да изпратят писмени становища във връзка с предложенията.

Следващата стъпка е да се подготви доклад, съдържащ обосновани и целесъобразни мерки в посока създаване на допълнителни гаранции за здравето на гражданите. Документът ще предлага ефективни механизми за въздействие от страна на държавата, ако бъдат установени излъчвания на базовите станции на мобилните оператори извън приемливите норми. Очаква се правителството и мобилните оператори да подпишат меморандум за общи действия в тази посока.

За допълнителна информация:
Вера Деянова, Пресцентър
,
Министерство на транспорта,
информационните технологии
и съобщенията
Тел: 02/ 9409 534
e-mail:
vdeianova@mtitc.government.bg


© Министерство на транспорта, информационните технологии и съобщенията на Република България
2014 Всички права запазени