ул. "Дякон Игнатий" № 9, София 1000
Република България
тел: (+359 2) 940 9771;
факс (+359 2) 988 5094
e-mail: mail@mtitc.government.bg
website: www.mtitc.government.bg
  Начало » Новини

Александър Цветков участва в Десетия транспортен форум на Турция 29.09.2009
Голям размер

   Българският и турският министър на транспорта проведоха двустранна среща в Истанбул

Министърът на транспорта, информационните технологии и съобщенията Александър Цветков взе участие в срещата на министри на транспорта от Европа и Азия, която се проведе на 28 септември в рамките на 10-я транспортен форум на Турция. Темата на форума бе визията на страните от двата континента за бъдещето на транспортната политика.

В своето изказване пред авторитетния форумq министър Цветков очерта визията, основните цели в стратегията на страната ни по отношение развитието на транспортния сектори и запозна колегите си с някои по-важни проекти от оперативна програма „Транспорт".

В рамките на форума, министър Цветков проведе и двустранна среща с турския си колега г-н Бинали Йълдъръм, министър на транспорта и съобщенията на Турция. В разговора бяха обсъдени някои въпроси и нерешени проблеми в сферата на двустранните ни транспортни връзки.

Двамата министри договориха провеждането в най-скоро време на заседание на смесена комисия по въпросите на транспорта и изразиха желанието си да развиват по-активно сътрудничеството в областта на морския транспорт и по-специално на фериботните връзки, както и в сферата на железопътните превози и инфраструктура.

Изразено бе също така и взаимното желание за търсене на общи решения на всички проблеми. Като съседни страни България и Турция са призвани да търсят прагматични подходи и взаимноизгодни решения на проблемите в духа на традиционното сътрудничество и приятелство между двете страни и народи.

За допълнителна информация:
Гергана Гроздева, Пресцентър,
Министерство на транспорта,
информационните технологии
и съобщенията
Тел: 9409 625
e-mail: ggrozdeva@mtitc.government.bg


© Министерство на транспорта, информационните технологии и съобщенията на Република България
2014 Всички права запазени