ул. "Дякон Игнатий" № 9, София 1000
Република България
тел: (+359 2) 940 9771;
факс (+359 2) 988 5094
e-mail: mail@mtitc.government.bg
website: www.mtitc.government.bg
  Начало » Новини

МТИТС ще интегрира управлението на информационните системи на администрацията 30.09.2009
Голям размер

Заместник-министър Русинов откри  национална конференция за информационна сигурност

Технологиите за сигурно управление на информационни системи, използвани от публичния сектор, ще бъдат интегрирани като част от държавната политика за информационна сигурност. Това заяви заместник-министърът на транспорта, информационните технологии и съобщенията Първан Русинов на откриването на Осмата национална конференция „Информационна сигурност и системи за съхранение на данните".

Държавата залага на развитие на Правителствения център за действие при кризисни ситуации в компютърната сигурност (Computer Emergency Response Team - CERT), за да бъдат предпазени системите и мрежите от нежелани атаки.  Русинов постави акцент още и на развитието на  партньорството на България със страните от Европейския съюз и черноморския регион по ключови въпроси и предизвикателства на информационната сигурност, надхвърлящи границите и възможностите на една държава.

Сигурността и защитата на цифровите данни придобива много голямо значение за развитието на електронния бизнес и електронните услуги, посочи заместник-министърът. За да се възползват напълно от преимуществата на информационното общество, гражданите, бизнесът и администрацията трябва да се доверят както на преносната инфраструктура, така и на информационните системите.

Форумът, на който се обсъждаха новостите в сферата на ефективната информационна защита, бе организиран от издателството ICT Media, местното представителство на Международната организация на одиторите в сферата сигурността/ISACA/  и със съдействието на Министерството на транспорта, информационните технологии и съобщенията.

За допълнителна информация:
Гергана Гроздева, Пресцентър,
Министерство на транспорта,
информационните технологии
и съобщенията
Тел: 9409 625
e-mail: ggrozdeva@mtitc.government.bg


© Министерство на транспорта, информационните технологии и съобщенията на Република България
2014 Всички права запазени