ул. "Дякон Игнатий" № 9, София 1000
Република България
тел: (+359 2) 940 9771;
факс (+359 2) 988 5094
e-mail: mail@mtitc.government.bg
website: www.mtitc.government.bg
  Начало » Новини

МТИТС и пристанище Бургас обсъдиха антикризисна програма 06.10.2009
Голям размер

По време на работното си посещение в Бургас през изминалата седмица, заместник-министърът на транспорта, информационните технологии и съобщенията Камен Кичев се срещна с новото управление на пристанището, за да инспектира кои от мерките, набелязани от МТИТС се изпълняват.

Сред обсъжданите теми беше и тази за предстоящото преструктуриране на администрацията. „Това е неизбежно в търговско дружество, което търпи огромни загуби и реализира слаб товарооборот", каза на срещата Камен Кичев. „В антикризисната програма има заложено реформиране на дейности и сливане на дублиращи структури. Предприехме действия за преквалификация на персонала, които следва да бъдат изпълнени в най-кратки сроковe, заяви още той.

От ръководството на пристанище Бургас представиха план с реални клиенти на пристанището и с реално очаквани кораби за обслужване. В края на срещата бе договорено МТИТС да получава на три седмици справка с готовите договори за предстоящи ангажименти, поети от порта с търговска насока.

Проектът „Супер Бургас" бе презентиран пред зам.-министър Кичев, в присъствието на областния управител Константин Гребенаров и кмета на града Димитър Николов. Камен Кичев коментира много добрия замисъл на проекта, който при изпълнението си ще повлияе както на града като цяло, така и върху развитието на порта и структурите към него.

За допълнителна информация:
Гергана Гроздева, Пресцентър,
Министерство на транспорта,
информационните технологии
и съобщенията
Тел: 9409 625
e-mail: ggrozdeva@mtitc.government.bg


© Министерство на транспорта, информационните технологии и съобщенията на Република България
2014 Всички права запазени