ул. "Дякон Игнатий" № 9, София 1000
Република България
тел: (+359 2) 940 9771;
факс (+359 2) 988 5094
e-mail: mail@mtitc.government.bg
website: www.mtitc.government.bg
  Начало » Новини

Поздравление на г-н Александър Цветков, министър на транспорта, информационните технологии и съобщенията по случай 9 октомври – Световен ден на пощата 09.10.2009
Голям размер

Уважаеми госпожи и господа,

Уважаеми колеги и приятели,

На 9-ти октомври, преди 135 години е основан Всемирният пощенски съюз, днес агенция на ООН.

И днес, пощенската общност чества Световния ден на пощата.

Тази година той е посветен на „Ролята на пощенския сектор в опазването на околната среда". Провеждат се сериозни действия за ограничаването на вредните емисии от дейността на тези услуги.

Убеден съм, че новата екологична политика ще допринесе за запазване на стабилната репутация на пощите.

Освен съпричастност към световните тенденции, пощенските услуги трябва да бъдат и качествени, надеждни и достъпни за всички потребители.

Пощенската реформа в България се развива в съответствие с препоръките на Европейския съюз. Създадена е прозрачна и ефективна законова уредба. Универсалната пощенска услуга е достъпна за всички потребители на територията на цялата страна. Екипът на МТИТС създава условия за по-динамично развитие на пазарната среда и стимулиране на ефективна конкуренция.

Не на последно място, бих искал да заявя, че информационните и комуникационните технологии поставиха нови предизвикателства пред сектора. Днешният празник е възможност да поздравим и доставчиците на пощенски услуги, като важен партньор при изграждането на информационното общество.

Позволете ми на този ден да напомня важната роля на пощенските услуги в световната комуникационна мрежа.

Уважаеми колеги,

По случай Световния ден на пощата, поздравявам всички работещи в сектора и техните семейства. Приемете пожеланията ми за всеотдайност при изпълнение на задълженията Ви, за да съхраним доверието на обществото в нас и да усъвършенстваме дейността си.

Честит празник!


© Министерство на транспорта, информационните технологии и съобщенията на Република България
2014 Всички права запазени