ул. "Дякон Игнатий" № 9, София 1000
Република България
тел: (+359 2) 940 9771;
факс (+359 2) 988 5094
e-mail: mail@mtitc.government.bg
website: www.mtitc.government.bg
  Начало » Новини

МТИТС подкрепя българското участие в научни проекти, финансирани от Седма Рамкова програма 19.10.2009
Голям размер

Министерството на транспорта, информационните технологии и съобщенията/МТИТС/ и Българската академия на науките организират семинар тема „Бъдещи и нововъзникващи информационни и комуникационни технологии" (ИКТ). По тази тема в Седма рамкова програма на Европейската общност се подкрепят финансово върхови научни изследвания в областта на информационните и комуникационните технологии и нови области на тяхното приложение.

Целта на семинара е да се мотивира българската научно-изследователска общност да участва по-активно в тема ИКТ от Седма Рамкова програма и да се увеличи броят на успешните български организации.

Трима експерти от Европейската комисия и техни български колеги ще  представят подробно тематиката, правилата, процедурите на програмата и възможностите за европейското финансиране.

Семинарът е  особено полезен за млади учени, които се интересуват от перспективни бъдещи направления в ИКТ. Събитието ще се състои от 9:00 часа на 21 октомври 2009 г. в големия салон на БАН, София, ул. "15 ноември" № 1

За допълнителна информация:
Емилия Филчева, Пресцентър,
Министерство на транспорта,
информационните технологии
и съобщенията
Тел: 02/ 9409 434
e-mail
: ephilcheva@mtitc.government.bg


© Министерство на транспорта, информационните технологии и съобщенията на Република България
2014 Всички права запазени