ул. "Дякон Игнатий" № 9, София 1000
Република България
тел: (+359 2) 940 9771;
факс (+359 2) 988 5094
e-mail: mail@mtitc.government.bg
website: www.mtitc.government.bg
  Начало » Новини

Зам.-министрите Камен Кичев и Ивайло Московски посетиха изложбата „Годината е 2020. Мястото: София” 09.11.2009
Голям размер

Заместник-министрите на транспорта, информационните технологии и съобщенията Камен Кичев и Ивайло Московски посетиха днес изложбата „Годината е 2020. Мястото: София".

Изложбата, част от проекта „София 2020", беше представена от арх. Димитър Паскалев.  Той запозна заместник-министрите с идеите за бъдещия облик на София. Сред тях са велоринг през парковете; пешеходни зони; зелени трамвайни линии; зелени градски тоалетни; портите на София; данък зелено дърво; градска градина; форум медиа, нов концеретн комплекс, алтернатива на НДК; площад Централна гара и други.

Ивайло Московски акцентира, че изложените идеи  трябва да бъдат обект на широк дебат между представители на  държавната и местната администрация. Надяваме се, че те също ще подкрепят тази инициатива. В бъдеще за реализацията на такива проекти все по-голяма роля ще има и публично-частното партньорство, допълни още той.

По отношение на идеята „Площад Централна гара" зам.-министър Камен Кичев отбеляза, че предстои дебат за отдаването на концесия на Централна гара. Нашата цел е това да се случи в най-близко бъдеще. Концесиите са единственият начин за развитие на по-големите гари, каза Камен Кичев.

Двамата зам.-министри засвидетелстваха принципната си  подкрепа за проектите и изразиха готовност да се включат в една бъдеща дискусия по проблемите.

За допълнителна информация:
Ева Пелова, Пресцентър
,
Министерство на транспорта
,
информационните технологии
и съобщенията
Тел: 02/ 9409
525
e-mail:
gpelova@mtitc.government.bg

 

Приложение
Изложба

© Министерство на транспорта, информационните технологии и съобщенията на Република България
2014 Всички права запазени