ул. "Дякон Игнатий" № 9, София 1000
Република България
тел: (+359 2) 940 9771;
факс (+359 2) 988 5094
e-mail: mail@mtitc.government.bg
website: www.mtitc.government.bg
  Начало » Новини

Министър Цветков участва в Международно специализирано изложение за железопътен транспорт в Германия 11.11.2009
Голям размер

Министърът на транспорта, информационните технологии и съобщенията Александър Цветков участва в международното специализирано изложение за железопътен транспорт Rail 2009, провело се на 10 ноември 2009 г. в Дортмунд, Федерална Република Германия.

Изложението Rail 2009 е водещо транспортно-политическо събитие. Провежда се на всеки две години и е от изключителна важност за икономическото развитие на железниците и формирането на транспортната политика в Европа.

Тази година мотото бе „Транспорт. Трафик. Разговори". Въпросите, които бяха обсъдени, са свързани с въвеждането на иновативни транспортни концепции, развитието на потенциалните възможности за разработване на нови технологии, актуалното развитие на пазара.

В рамките на изложението се проведе и Седмата международна среща на върха на европейските министри на транспорта и ръководителите на европейските железопътни компании. Сред основните теми, които се дискутираха бяха „Сравнение между европейските метрополитни градове - мястото на обществения градски транспорт", „Морските пристанища като врата на Европа", „Мобилна Европа" и други.

В рамките на посещението си министър Цветков се срещна с проф. Клаус-Дитер Шойерле, държавен секретар по въпросите на транспорта на Германия. Двамата обсъдиха необходимостта за двустранно сътрудничество в областта на жп транспорта.

С Луц Линенкемпер, министър на строителството и транспорта на федерална провинция Северен Рейн-Вестфалия министър Цветков обсъди перспективи на двустранните връзки в областта на комбинираните превози и логистиката.

 

За допълнителна информация:
Ева Пелова, Пресцентър
,
Министерство на транспорта,
информационните технологии
и съобщенията
Тел: 02/ 9409 525
e-mail:
gpelova@mtitc.government.bg


© Министерство на транспорта, информационните технологии и съобщенията на Република България
2014 Всички права запазени