ул. "Дякон Игнатий" № 9, София 1000
Република България
тел: (+359 2) 940 9771;
факс (+359 2) 988 5094
e-mail: mail@mtitc.government.bg
website: www.mtitc.government.bg
  Начало » Новини

Заместник-министър Русинов и Уляна Пръмова валидираха пощенска марка за 50-годишнината на БНТ 14.11.2009
Голям размер

Заместник-министърът на транспорта, информационните технологии и съобщенията Първан Русинов и генералният директор на БНТ Уляна Пръмова валидираха днес пощенска марка, посветена на 50-та годишнина от създаването обществената телевизия.

МТИТС като издател на българските пощенски марки, се присъединява към честванията. За трети път българското маркоиздаване посвещава пощенско-филателно издание на БНТ, каза по време на церемонията Първан Русинов. Първото е отпечатано във връзка с откриването на телевизионната кула, второто е по повод 25-годишния юбилей на медиата.

Проектът на новата пощенска марка е на художника Георги Янков и отразява познатите символи на БНТ. Тиражът на марката е 13 000 бр., а номиналната стойност e 60 стотинки. Тиражът на илюстрования плик е 2 610 бр., а цената - 60 стотинки.

Церемонията се състоя в Музея на съобщенията, където традиционно се пускат в употреба пощенско-филателни издания. Там се съхранява  пощенското историческо наследство на България. Писалището, мастилницата и преспапието, които са декор на всяко филателно събитие, са докарани от бившия царски дворец. Тези предмети са били използвани още в началото на миналия век за подпечатване на държавната кореспонденция.

За допълнителна информация:
Емилия Филчева, Пресцентър,
Министерство на транспорта,
информационните технологии
и съобщенията
Тел: 02/ 9409 434
e-mail
: ephilcheva@mtitc.government.bg


© Министерство на транспорта, информационните технологии и съобщенията на Република България
2014 Всички права запазени