ул. "Дякон Игнатий" № 9, София 1000
Република България
тел: (+359 2) 940 9771;
факс (+359 2) 988 5094
e-mail: mail@mtitc.government.bg
website: www.mtitc.government.bg
  Начало » Новини

Българските граждани вече ползват висококачествени влакове в Европа 15.11.2009
Голям размер

Улеснения при резервациите за международни пътувания с влак

Националният железопътен превозвач „БДЖ" ЕАД и железопътният превозвач на Германия Deutsche Bahn постигнаха договореност за предоставяне на достъп до германската система за резервация на международни пътнически превози с влак.

С достъпа до системата БДЖ осигурява на своите клиенти резервации на места и във висококачествените влакове, които пътуват в Европа. Такива са френските високоскоростни влакове TGV, испанските влакове-стрели Talgo, интерсити експресите ICE в Германия;  влаковете Eurostar, които пътуват през тунела под Ламанша и др.

Чрез спогодбата между двата железопътни превозвача клиентите на БДЖ могат да ползват и нискотарифните оферти на „Railteam" (алианс между френските, немските, белгийските, холандските, австрийските и шведските железници), които дават възможност за ползването на отстъпки при пътуване с влак между големите европейски градове.

Три от офисите на Международното пътническо бюро „Рила", в градовете София, Русе и Бургас, функционират като агенции на германските железници и вече правят резервации за пътуване с международни влакове в Европа.

Сключването на договора за достъп до германската резервационна система е поредната стъпка, предприета от БДЖ за разширяване обхвата на предлаганите услуги в контекста на европейските изисквания за осигуряване на свободно придвижване на хора през територията на обединена Европа.

За допълнителна информация:
Ева Пелова, Пресцентър
,
Министерство на транспорта,
информационните технологии
и съобщенията
Тел: 02/ 9409 525
e-mail:
gpelova@mtitc.government.bg

 


© Министерство на транспорта, информационните технологии и съобщенията на Република България
2014 Всички права запазени